25 éves a KiralyTeam Kick-box Akadémia

 

 

 

 

 

Az elmúlt negyedszázad sportolói ünnepelték együtt a csepeli Király Team Kick-Box Akadémia 25. születésnapját. Az egyesület alapítója és vezetője a számtalan világ- és Európa-bajnoki aranyérem után tovább bővítené a csapatot, ezúttal hátrányos helyzetű fiatalokkal.


A világversenyeken az elmúlt években hatalmas sikerrel szereplő egyesület a jövőben azon is dolgozik majd, hogy az élversenyzők mellett nehezebb sorban élő gyerekek is csatlakozzanak a csapathoz, társakra leljenek, és a bennük felgyülemlett agressziót a sport által "legálisan" vezessék le - jelentette be a jubileumi összejövetelen Király István.


Az egyesület alapítója hangsúlyozta: a csepeli missziós munka előzménye egy tarnabodi látogatás volt, ahol 15 fiatalt karoltak fel és vittek magukkal edzőtáborba, megmutatva a normális, emberi élet lehetőségeit. Az akció központi figurája Veres Richárd: a 18 éves fiatal versenyző maga is nehéz sorból küzdötte fel magát a kick-box segítségével, és ma már edzőként is segíti az egyesületet.


Király István hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy a csepeli kick-boxosok családja együtt maradjon, hiszen egymásból merítenek energiát a mindennapok küzdelmében. Ehhez ígért segítséget a kerület polgármestere is. Németh Szilárd elmondta: az önkormányzat támogatja a Király-Team intergrációs programját. Az egyesületet köszöntötte a Nemzeti Sportszövetség általános alelnöke is. Dr. Mészáros János kijelentette: a magyar sporttársadalomnak meg kell ismernie a sikert sikerre halmozó fiatalok nevét, akik az elmúlt években minden világversenyen taroltak. Dr. Leyrer Richárd, a Magyar Kick-Box Szövetség elnöke szerint az elmúlt időszak legjobb döntése volt, hogy Király István a csepeli egyesületi munka mellett a válogatott irányítását is átvette. Tovább a Videógalériához!


(Forrás: Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat)