Világbajnokok, támogatók és olimpiai láng – Halker-KiralyTeam Évzáró Gála

 

 

 

 

Hagyományszerűen sajtótájékoztatóval egybekötött Évzáró Gálával emlékezett a 2011-es év legfelemelőbb pillanataira a Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia, ahol a prominens vendégek és díjazottak mellett talán a legmagasabb volt az egy főre eső világbajnokok száma.

A Csepeli Munkásotthon dísztermét megtöltötte a közel 200 vendég, sőt néhányan csak előtérből követhették végig a meghívott díszvendégek elismerő felszólalásait, Király István, az Akadémia elnökének médiához intézett bejelentéseit, valamint az „Év Versenyzője” és a „Jövő Bajnoka” díjak átadását.

Király István megnyitó beszéde után élő videótelefonos kapcsolattal köszöntötte a vendégek Ennio Falsoni, a kick-box sport legnagyobb világszervezetének (WAKO) elnöke, aki tisztelettel és elismeréssel nyilatkozott a magyar kick-box kiemelkedő eredményeiről és a Halker-KiralyTeam elhivatott munkájáról. Hasonlóképpen intézte szavait a közönséghez Dr. Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke, aki szintén gratulált az elsöprő évhez, majd kiemelte az Akadémia által sikerrel végzett sportintegrációs modell gödöllői bemutatását a Magyar EU-elnökség alatt, majd hozzátette, hogy hazánk rendezheti a 2017-es Világjátékokat, ahol a kick-boxnak fontos szerephez kell jutnia, mint hazai sikersportágnak. Az internetes kapcsolás után már élőben köszöntötte a jelenlévőket Balogh Gábor sportügyekért felelős miniszterelnöki tanácsadó, akik betegsége ellenére is elfogadta a meghívást, és személyes támogatásáról biztosította a már korábban említett hazai mintamodellként is kiterjeszthető sportintegrációs programot. Ehhez a gondolatmenethez csatlakozott dr. Leyrer Richárd, a Magyar Kick-box Szövetség elnöke is, aki elmondta, hogy gőzerővel folyik a munka, hogy a lassan „hungaricumként” kezelendő kick-box sport is szerepeljen az olimpiai programban.

Ezt követően került sor az „Év Versenyzője” díjak átadására felnőtt és junior kategóriában, amelyet minden évben a kiemelkedő teljesítményt és eredményeket produkáló sportolóknak ítél oda az Akadémia vezetősége. A díj presztízsét emeli az a tény, hogy mindezt egy olyan élversenyzői- és utánpótlásbázissal rendelkező csapatból kell kiválasztani, ahol jelenleg 10 felnőtt és 25 utánpótlás világbajnok edz. Felnőtt férfi kategóriában a négyszeres világbajnok Mórádi Zsolt, felnőtt női kategóriában pedig a mindössze 17 éves újdonsült világbajnok Kádas Adrienn vehette át a díjat Balogh Gábortól. Dr. Leyrer Richárd nyújtotta át a díjakat junior férfi kategóriában a szintén újdonsült felnőtt világbajnok Varga Lászlónak, majd a junior női kategóriában a felnőtt VB-n ezüstérmes Nagy Henriettának.

A díjátadó után a meghívott vendégek is átélhették a dublini Kick-box Világbajnokság sporttörténelmi perceit egy rövidfilm segítségével, és maguk is részesei lehettek a Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia sportolóinak a Válogatottban nyújtott sikereinek, melynek eredménye 6 arany-, 4 ezüst- és 3 bronzérem lett, ezzel megszerezve a semi-contact éremtáblázat legelső helyét. Az Akadémia a válogatottban szereplő sportolókkal és a meghívott díszvendégekkel közös csoportképpel emlékezett a dublini szereplésre.

Azonban a 2011-es év bővelkedett emlékezetes pillanatokban, amelyeket egy újabb rövidfilm idézett fel, megemlítve többek között Jároszkievicz Krisztián, immáron 3-szoros Világbajnok, Év Sportolója címét, a sportintegrációs modell gödöllői bemutatását, az elsöprő eredménnyel zárt Utánpótlás Európa-bajnokságot, és Veres Richárd Junior Prima díját. Király István azonban tartogatott még egy meglepetést a mai napra, és elmondta, hogy Veres Richárd a sportintegráció vezető mentora a Samsung Fáklyafutás 2012 programjának egyik kiválasztottjaként lehetőséget kaphat, hogy Londonban maga is futhasson az Olimpiai Lánggal. Richárd a bejelentést követő nyilatkozatában kifejezte meghatódottságát, majd kiemelte, hogy az Akadémia minden növendékért és a hozzá hasonlóan hátrányos helyzetű fiatal tehetségekért fog futni a Nyári Játékokon.

A továbbiakban felszólalt Györfi János, a Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) Sportinnovációs Szakbizottságának elnöke, aki Király István javaslatára meghívta Mórádi Zsoltot az MSTT Sportos Elmék műhelyébe, hogy közgazdaságtani kutatásaival segítse a hazai sport fejlesztését. Szívhez szóló beszéddel készült Gregorics László, az Akadémia névadó főszponzora, a Halker Kft. társtulajdonosa is, aki kiemelte a Halker-KiralyTeam sikerei mellett a közösség erejét is. Felszólalt továbbá Lovas Iván, a Magyar Nemzet lapigazgatója, aki szintén elkötelezte magát az Akadémia támogatása mellett. Természetesen a fiatalabb versenyzők sem maradtak ki az elismerésből, így kadet 2. fiú kategóriában Erdei Brúnó vehette át az Év Versenyzője díjat Györfi Jánostól. Kadet 2. lány kategóriában Veres Mercédeszt, kadet 1. fiú kategóriában pedig Veres Rolandot érte a megtiszteltetés, így Gregorics Lászlótól és Ifj. Gödry Zoltántól vehették díjaikat. Kadet 1. lány kategóriában Berta Rebeka érdemelte ki a díjat, akinek Lovas Iván nyújtotta át a kupát.

A kiemelkedő versenyzők díjazása után Király István megköszönte a szakmai szervezetek és a szponzorok elhivatott támogatását, és az Akadémia kék-fehér mezének egy-egy válogatottak által dedikált, bekeretezett példányát nyújtotta át dr. Leyrer Richárdnak, távollétében Németh Szilárdnak, Csepel Polgármesterének, Gregorics Lászlónak és Ifj. Gödry Zoltánnak, valamint szintén távollétében Gréczi Jánosnak, a Vitaladet is forgalmazó Gramex2000 Kft. ügyvezetőjének, Lovas Ivánnak és Gere Mártonnak.

A díjak átadása ezután folytatódott a kiemelkedő munkát végző legfiatalabb növendékek elismerésével, akik közül "Jövő Bajnoka" díjat vehetett át: Kovács Bence, Prukner Bendegúz, Novák Levente, Gergely Bence, Baranyi Norbert, valamint a felnőtt reménységek közül, Müller György. "Kiemelkedő Közösségi Munkájukért" emléklapot vehettek át azok a családok, akik különösen fontos szerepet vállalnak az Akadémián belüli közösségépítésben, így az Erős család, a Szabó család, a Gál család, a Rohonczi család, a Murvai család, a Török család, a Papp család és a Lakatos család.

A rendezvény végén Király István megköszönte az edzők elhivatott munkáját, akiket hosszú tapssal jutalmaztak a sorokban ülő növendékek és szüleik. A "Kiemelkedő Edzői Munkájáért" emléklapot vehetett át Jároszkievicz Krisztián, Balázs Jácint, Veres Alex és Vágvölgyi Péter.

Király István, a Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia elnökének záróbeszéde előtt még hátravolt egy meglepetés! A tavalyi évben, az Akadémia fennállásának 25. jubileumi évfordulóján indított hagyomány most folytatódott, és az idei évben első világbajnoki címüket megszerző növendékek (Kádas Adrienn, Varga László és Veres Alex) egy-egy bajnoki címet jelképező borospoharat nyújtottak át mesterüknek, akinek így már 10 darabosra bővült az igencsak egyedinek mondható készlete.

Király István meghatódva megköszönte mindenkinek az egész éves munkáját és hasonló sikerekben gazdag új évet kívánt.

Tovább a képgalériához! Tovább a videógalériához!

 

(Képek: Kitzinger Adrienn)